Värk i nacke

Måste behandling göra ont för att vara bra?

Jag är med som utställare på en mässa för att presentera Läkekraften och polaritetsterapi som behandlingsform. Besökare till alternativmässan har möjlighet att prova på mina behandlingar för att få en egen upplevelse av vilken verkan polaritetsterapi har på kropp och sinne. Det är fullt av aktivitet och liv i lokalen med många olika utställare som var och en erbjuder en härlig blandning inom området för det alternativmedicinska och spirituella.

Läkekraften erbjuder behandling med polaritetsterapi
Läkekraften erbjuder behandling med polaritetsterapi

Mässlokalen börjar fyllas på av nyfikna och förväntansfulla besökare, några strosar omkring själva medans andra kommer i sällskap av vänner eller sin partner. En grupp av kvinnor stannar till vid min plats och tittar nyfiket.
– Vad är det du gör?
Det är en av de yngre kvinnorna i sällskapet som frågande tittar på mig. Jag förklarar kortfattat hur polaritetsterapi fungerar, att jag mjukt stimulerar olika punkter på kroppen för att få en balans i kroppens energisystem. Resultatet som blir är att stela muskler släpper sina spänningar vilket gör att smärta och värk klingar av.

– Åh det här borde du testa sa kvinnan till en av de andra i sällskapet.
– Nej, en sådan där mjuk behandling biter inte på mina kraftiga låsningar som jag har i nacken. Det måste till hård massage för att få loss mina muskelknutor.
– Ja, ja men jag ska i alla fall prova en polaritetsbehandling för det verkar behagligt sa den yngre kvinnan och lade sig på behandlingsbänken.

Det oändliga inom oss är i ständig skapelse

Dr, Randolph Stone

Jag inledde behandlingen med att placera min händer under hennes nacke och huvud. Min avsikt var att skapa en kontakt med hennes energifält och efter någon minut kunde jag märka hur muskler successivt började slappna av. Därefter fortsatte jag att mjukt och metodiskt stimulera allt fler punkter på olika delar av kroppen med mina fingrar. Jag använde ett mjukt tryck för att ”väcka” den energi som var blockerad vilket hindrade det naturliga energiflödet. En del av punkterna var riktigt ömma medans andra bara kändes lite grann.

– Jag stimulerar alltid två punkter samtidigt för att skapa en kontakt mellan dem, förklarade jag. Det är då som blockeringar släpper och den naturliga läkningen får ny kraft.
– Ja, jag känner det, sa hon när hon långsamt reste sig upp från bänken med ett behagligt uttryck i ansiktet.
Den andra kvinnan i sällskapet som hade nackbesvär hade nyfiket följt förloppet av behandlingen på lite avstånd. Nu ville hon också prova på polaritetsbehandling för sin nacke, om än lite tveksamt.

Hon lade sig försiktigt ner på bänken och jag formade en lite kudde under hennes huvud så att det skulle bli så bekvämt som möjligt för henne. Jag kunde snabbt konstatera för mig själv att det fanns många låsningar i musklerna i både nacke, axlar och skulderparti. Här gällde det att vara varsam och ge kroppen tid att vänja sig vid mina händer, det var som att musklerna ville värja sig för varje kontakt i föreställningen att det skulle göra ont. Min intention i det här fallet var att skapa ett slags förtroende mellan mina händer och de ömma musklerna och att inte forcera något.

Det tog en stund innan kroppen svarade tillbaka på kontakten men när den väl började reagera så skedde stora förändringar. Jag kunde känna hur olika muskelgrupper blev mjuka och smidiga, den ena efter den andra. Först i nacken, sedan allt längre ner i axlar och skulderparti. När jag var klar med behandlingen mötte jag en förundrad blick från kvinnan. Hon hade ett mjukt utseende i ansiktet till skillnad från innan.
– Jag trodde faktiskt inte att den här lätta beröringen skulle kunna få bort de kraftiga låsningar som jag hade men det här känns ju helt fantastiskt, sa hon med lugn och behaglig ton i rösten.

Vännerna strosade vidare bland utställarna och jag fortsatte att ge fler besökare en upplevelse av polaritetsterapi under resten av dagen. Minnet av den effekt som så djupt påverkade kvinnans besvär ligger kvar i mig som en fin upplevelse.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *