Värk i knä

Värk i knä efter skada

Har du som jag fått en skada i knät på grund av överansträngning?

I mitt fall hände det under ett träningspass med snabba rörelser som medförde hård belastning på knäleden. Just vid tillfället smärtade det till men det kändes inte så mycket just då.

Efter några dagar tilltog smärtan och knäleden svullnade upp ordentligt. Nu hade jag svårt att gå och det var i princip omöjligt att böja knät. Jag använde stödbandage för leden som gav lite extra stadga vilket kändes som att det lindrade de värsta besvären. Efter en tid och oförändrade besvär besökte jag en fysioterapeut som genom en snabb visuell undersökning konstaterade att det var artros jag hade. Jag fick ett träningsprogram och blev rekommenderad att gå till ”artrosskolan” för regelbunden träning. Det var helt enkelt bara att acceptera att det här var något jag fick leva med resten av livet.

Jag gick från vårdcentralen med stort tvivel om min nya diagnos vilken senare bekräftades vara felaktig vid en mer noggrann undersökning av en läkare. Men oavsett vad som var rätt eller fel fanns värken kvar i mitt knä och det gällde att hitta ett sätt att hantera det. Min första tanke och instinkt var att vila knäleden så mycket som möjligt, minska belastning och ge mer stadga. Det tog ett tag innan jag kunde märka några riktiga resultat men sakta sakta minskade svullnaden och därmed smärta.

knäbehandling polaritetsterapi

Mjuk träning och energibehandling

Trots att jag själv är väl förtrogen med och har lång erfarenhet av energimedicin var det inte helt solklart hur jag skulle applicera det på mig själv. När det rör någon annan är det oftast lättare att få en överblick över vad som gynnar läkningen än när man själv är drabbad. Men så till slut fick jag klart för mig hur jag skulle stötta kroppen.

Jag började träna upp musklerna runt knäleden för att stärka dem och på så vis avlasta knät. Dessa rörelser ingår i ett av mina program för polaritetsyoga som består av mycket mjuka långsamma rörelser utan att belasta leden. Jag har också stimulerat kroppens energifält genom varsamt tryck på punkter runt knä och andra kroppsdelar. Syftet med det har varit att få bort sådant som blockerar systemets naturliga läkning. Som en jämförande bild tänker jag att det är ungefär som att rensa filtret i vattenkranen när det är svagt tryck på vattnet för att få ett bättre vattenflöde.
Det som ganska snart blev märkbart för mig var att svullnaden i knät minskade ännu mer och jag fick större rörlighet.

Polaritetsyoga squat

Hur är det i dag?

Jag känner inte av någon värk i knät men kan ibland uppleva en viss svaghet, det är dock inget som påverkar mig. Det är inga problem för mig i sitta i squatställning (huksittande) en stund och promenader i skog och mark funkar bra. Men löpning undviker jag då jag anser att det skulle vara lite väl utmanande för knäleden med för kraftig påverkan direkt på ett gammalt skadeområde.

Har du några egna erfarenheter från liknande situation som du vill dela med dig av?

Skriv gärna en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs även >> Polaritetsterapi vid värk i knä

>> Tillbaka till startsidan

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *