Om

Gunilla Carlberg

Det naturliga och spirituella sätter tonen för mitt liv.
Under min uppväxt var jag omgiven av djur av olika slag och de blev en viktig del i min vardag och kontakt med naturen. Intresset för örter och andra naturliga läkemetoder fångade tidigt mitt intresse och närde en längtan att lära mig mer. Detta intresse ledde mig till min första kontakt med polaritetsterapi på 80-talet då jag fick en behandling. Den lämnade ett starkt avtryck i mig och jag visste direkt att det här var något jag ville fördjupa mig i.

En behandlingsmetod som förenar den österländska läketraditionen med sina filosofiska och spirituella anknytningar till helandet kombinerat med den västerländska behandlingstekniken baserat på kroppens struktur och fysik.

Här har jag liksom fått allt i ett som fångar mitt intresseområde då den innefattar en hälsosam kost, yoga som stärker både kropp och sinne, den påverkan som våra tankar och attityder har på oss och hur dessa påverkar vårt mående samt behandlingstekniker som stimulerar våra energifält och får kroppen i läkning.

Det här är för mig en mycket fascinerande värld som innefattar mycket andlighet, kontakt med naturen och är en kraftfull hjälp till oss människor att utveckla en hälsosammare vardag. Med min eftertänksamhet har jag en benägenhet att reflektera över olika händelser och livets innehåll vilket jag vill dela med mig till andra i den här bloggen.

Polaritetsterapins grundare

Dr.Randolph Stone

Dr Randolph Stone hade sitt ursprung som osteopat, kiropraktor och naturopat. Han studerade ayurvedisk medicin, de kinesiska läketraditionerna och olika yogaformer för att finna ett komplett läkesystem till hjälp för människor. Efter mycket sökande och efterforskningar upptäckte Dr. Stone läran om kroppens energisystem som blev den sista pusselbiten i det holistiska behandlingssystem som fick namnet Polaritetsterapi. Genom att  foga samman de mest väsentliga delarna från de olika läkeformerna skapade han ett enkelt och kraftfullt verktyg för naturlig läkning. Dr. Stone satte kvalitet mycket högt och prövade därför polaritetsterapins verkan genom att ta sig an mycket svårbehandlade fall med avsevärt gott resultat. Dr. Randolph Stone var aktiv och verksam till 83 års ålder i sitt outtröttliga arbete för människors välmående.