Rödbetor

Rödbetsbiffar med fetaostkräm

Sugen på någon ny rätt eller vill du bara ha lite inspiration för matlagningen?

Ja, vad lagar man för mat för att undvika ris och potatis eller pasta?

Den här rätten skapades utifrån det som för tillfället fanns i kylskåpet.
Resultatet?…
Ja, bedöm själv om du väljer att testa detta recept. Jag blev i alla fall nöjd, så även de som jag bjöd in till matbordet.


Recept:

Rödbetsbiff med fetaostkräm

Biffar:
2 stora rivna rödbetor
1 riven morot
en liten bit riven färsk ingefära
ca 1 dl hirsmjöl eller durramjöl
1 tsk arrowrot
salt och peppar efter smak

Blanda ihop alla ingredienser till smeten och forma små biffar ca 5 cm diameter. Om de blir för stora kan de bli svårare att hantera .
Stek på medelvärme tills de fått lagom stekyta ca. 2-3 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tips: Riv rödbetor och morötter fint så håller de bättre formen och blir något lättare att forma till biffar och få dem att hålla ihop.


Fetaostkräm:
Fårost
2 – 3 msk Basilika, finhackad
olivolja

Mosa fårosten tillsammans med basilika och olivolja. Tillsätt olivoljan lite i sänder tills du får en krämig konsistens. Mängd olivolja är beroende på vilken konsistens och smak du vill ha.


Sallad:
Vitkål och/eller rödkål, finstrimlad
Ruccolasallad
Färsk spenat eller grönkål
Avokado

Dressing:
Pressad färsk citron efter smak
0,5 – 1 tsk Balsamvinäger
0,5 dl olivolja
en pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Börja med att blanda alla ingredienser till salladsdressingen.
Finstrimla kålen i matberedare eller med en osthyvel för fina strimlor. Lägg dem i en skål och häll över dressingen. Massera in dressingen genom att krama kålen med fingrarna, detta gör salladen mer smakrik. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt i skålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *